Mobilier de bucătărie – ce material să alegi

mobila-suceava

Alegerea mobilierului pentru bucătărie reprezintă o provocare pentru fiecare persoană care își construiește sau își renovează casa, mai ales dat fiind faptul că există numeroase opțiuni în comerț. Chiar și atunci când cauți mobila Suceava, vei vedea că lista de rezultate nu e deloc mică, iar astfel alegerea devine destul de dificil de realizat.

Fiecare magazin îți prezintă oferte atrăgătoare și totodată foarte multe alternative. Materialul reprezintă, de cele mai multe ori, principalul motiv pentru care apar bătăile de cap, iar pe această temă ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. 

Mai exact îți vom prezenta principalele materiale folosite pentru realizarea mobilierului de bucătărie dar și câteva recomandări în legătură cu alegerea pe care ar trebui să o faci. 

Astfel, dacă ești în căutare de mobilier pentru bucătărie, aceste sfaturi îți vor fi de ajutor.

Materialul mobilei de bucătărie – alegerea ideală?

Atunci când te pregătești de achiziția mobilierului pentru bucătărie trebuie să te gândești încă de la bun început la bugetul de care dispui, la stilul de amenajare precum și la dimensiunile bucătăriei. O proiectare cât mai detaliată a bucătăriei te poate ajuta să găsești mult mai ușor mobilierul.

Echipa MobiSpeed.ro te poate ajuta cu o proiectare cât mai detaliată astfel încât să poți stabili în cel mai mic detaliu cum îți dorești să arate mobilierul achiziționat.

Pal Melaminat

Mobilierul din pal melaminat este foarte apreciat pentru faptul că este disponibil la un preț accesibil și totodată poate fi realizat în numeroase finisaje. De regulă, palul melaminat este o alegere des întâlnită în cazul bucătăriilor moderne.

Poți găsi cu ușurință mobilier din pal melaminat care imită diferite tipuri de fibre lemnoase dar și o paletă de finisaje foarte bogată. Iar atâta timp cât este întreținut corect, palul melaminat se poate dovedi a fi un material durabil.

MDF-ul – un material accesibil și calitativ

O altă opțiune foarte populară este MDF-ul, ce se traduce prin medium density fiderboard. MDF-ul este un material apreciat datorită faptului că poate fi folosit pentru realizarea de mobilier nu numai pentru bucătărie, ci și pentru celelalte încăperi.

Este important de precizat faptul că MDF-ul este un material rezistent la umiditate, astfel încât poate fi o alegere foarte inspirată pentru bucătărie. Iar atâta timp cât este întreținut corect și exploatat în condiții normale, atunci mobilierul din MDF se va dovedi a fi foarte rezistent.

MDF-ul are un preț ceva mai ridicat decât palul melaminat, însă cu toate acestea și rezistența este mai mare iar acesta reprezintă un motiv excelent pentru a alege și tu MDF-ul pentru mobila de bucătărie.

Lemn – o opțiune tot mai rar întâlnită

Este un material ecologic și totodată foarte popular atât în industria mobilierului cât și în cea a construcțiilor. Este un material nobil și totodată foarte atrăgător, însă și prețul său este pe măsură. Cu toate acestea este o investiție de care te vei bucura foarte mult timp și pe care o poți personaliza în numeroase nuanțe.

Totuși, din ce în ce mai puține persoane aleg lemnul atunci când își cumpără mobilier, întocmai din cauza prețului său.

Lemn masiv – mobilier de bucătărie nemuritor

Lemnul masiv este o alegere pe care o faci gândindu-te la faptul că mobilierul achiziționat va putea fi lăsat moștenire. Atât de durabil este! Este un material natural și viu, cu foarte multă personalitate, iar atâta timp cât este folosit de către un producător recunoscut, atunci cu siguranță vei putea obține mobilier de bucătărie de care te vei îndrăgosti. 

Întreținându-l corespunzător, te vei putea bucura de un set de mobilier foarte elegant, impunător și, cel mai important, care nu cedează.

Lemn stratificat – o altă alegere foarte inspirată

Iar în final, o altă recomandare pe care trebuie să o iei în considerare numaidecât este lemnul stratificat. Acesta este format din mai multe lamele, iar astfel își păstrează forma compactă fără probleme neplăcute. Mobilierul din lemn stratificat se remarcă nu numai cu o rezistență superioară ci totodată și cu o eleganță aparte.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai populare materiale folosite pentru realizarea mobilierului de bucătărie. Tu ce mobilier alegi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *