Modalitati de a gestiona efectele psihologice ale unei mutari

Desi mutarea intr-o alta casa, in special daca este intr-un oras nou, poate fi o aventura interesanta pentru tine, aceasta este foarte probabil sa fie insotita si de o cantitate excesiva de stres.
Nu este niciun secret pentru nimeni ca mutarea dintr-o casa in alta poate fi extrem de obositoare, atat fizic, cat si psihic. Dar, indiferent de cat de obosit te simti din punct de vedere fizic imediat dupa ce te stabilesti in noua locuinta, ar trebui sa-ti poti recapata fortele in cateva zile.
Cu toate acestea, este posibil sa nu te simti bine mental pentru o perioada lunga de timp dupa mutare. Adevarul este ca efectele psihologice ale mutarii pot fi puternice si uneori prea devastatoare, in functie de circumstantele de relocare.
Iata ce poti face pentru a face fata efectelor psihologice ale mutarii:
Cere ajutorul prietenilor.
Este important sa stii ca nu esti singur intr-o perioada de tranzitie, cum ar fi o mutare a domiciliului. In mod evident, mutarea nu este o treaba usoara, ce poate fi facuta de o singura persoana. Asadar, ar trebui sa te gandesti serios sa le ceri celor mai buni prieteni o mana de ajutor.
Iti va fi mai usor sa gestionezi efectele psihologice ale relocarii atunci cand stii ca te poti baza pe prietenii tai in momentele de nevoie. Si da, ajutorul prietenilor in ceea ce priveste impachetarea si mutarea mobilierului greu este un bonus urias, dar sprijinul lor moral in aceasta perioada dificila ar trebui sa insemne si mai mult pentru tine in cele din urma.
Scapa de lucrurile pe care nu le mai folosesti.
S-ar putea sa nu realizezi pe deplin acest lucru, dar o mare parte din stresul legat de mutare este direct legata de volumul mare de posesiuni pe care ai dori sa le muti in noul loc.
A avea prea multe lucruri de impachetat si de mutat iti va oferi o doza suplimentara de stres pur si simplu pentru ca va trebui sa petreci mult mai mult timp impachetand acele articole suplimentare, cheltuind mai multi bani pe materialele de impachetare si pe transport.
Acum, intreaba-te daca ai intr-adevar nevoie de toate lucrurile pe care intentionezi sa le muti in noua locuinta. Fii sincer cu tine insuti daca vei folosi pe viitor acele lucruri sau daca sunt doar niste articole care iti ocupa inutil spatiul de stocare.
Recompenseaza-te pentru o treaba bine facuta.
Impachetarea lucrurilor pentru o mutare va fi sarcina cea mai consumatoare de timp in tot acest proces extenuant. Iar aceasta munca grea poate dura multe zile sau chiar saptamani. Ca rezultat, poate fi cu adevarat descurajator atunci cand te trezesti ca iti impachetezi lucrurile fara niciun sfarsit la vedere.
Poate fi foarte greu din punct de vedere metal atunci cand stii ca ai un proiect urias pe maini, care va dura aproape tot timpul pe care il ai pana in ziua mutarii. Asadar, pentru a-ti usura lucrurile, ia in considerare efectuarea catorva lucruri simultan: imparte procesul de impachetare in mini-sarcini si recompenseaza-te dupa finalizarea fiecarei lucrari de ambalare.
Impartirea sarcinilor mai mari in altele mai mici, mai usor de gestionat si configurarea unui sistem de recompense pentru tine sunt doua trucuri eficiente pentru a-ti face mutarea mai usoara si a combate efectele ei psihologice.