Momente înălțătoare de evlavie, la Mănăstirea Secu

Joi, 29 august a.c., începând cu ora 09.00, Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț, a participat la Sfânta Liturghie, la invitația arh. Vichentie AMARIEI, starețul Mănăstirii Secu.
Asezământul monahal și-a sărbătorit hramul istoric, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, slujba de cinstire fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.
La manifestare au fost prezenți teologi, reprezentanți ai diferitelor unități de cult din întreaga regiune, autorități județene și locale, precum și creștini ortodocși din toate colțurile țării.

”Am trăit astăzi momente înălțătoare de evlavie, omagiind, alături de nemțeni, pe ocrotitorii mănăstirii, respectiv pe Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei și Sfântul Ioan de la Râșca și Secu. Din toată inima, felicit pe arhim. Vichentie, pentru efortul organizării acestei manifestări, care se dovedește a fi, an de an, un reper la spiritualității noastre creștine”, a declarat Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț.

Purtător de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Neamț
Bogdan TablanSursa: ZiarBicaz.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *