Motive comune pentru o baterie descarcata

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!


O „baterie descarcata” este una care si-a pierdut energia electrica, si v-a lasat blocat intr-o parcare sau pe marginea drumului. Exista multe lucruri care pot contribui la aceasta problema, dar probabil cele mai frecvente sapte dintre ele sunt cele prezentate mai jos:

1. Bateria a ajuns la sfarsitul duratei de viata normala

Majoritatea bateriilor vor supravietui intre trei si cinci ani (rareori gasim o baterie care sa reziste mai multi ani de functionare) intr-o masina medie. De regula, sunt putine semne ca bateria este pe cale sa se defecteze, pana cand brusc nu mai porneste masina, sau motorul se ineaca in mers. Reincarcarea bateriei poate ajuta, precizeaza un electrician auto din Ploiesti, dar in unele cazuri poate fi necesara inlocuirea ei.

2. Bateria este defecta sau nefunctionala

Unele baterii noi sunt defecte din cauza unei erori de fabricatie. Se crede ca unele marci de baterii au o rata de defecte de pana la 7% in primul an de utilizare.

3. Ati lasat farurile aprinse

Desi multe masini au faruri care se sting automat dupa cateva minute, sunt inca numeroase autovehicule in exploatare in ziua de azi care nu au aceasta facilitate instalata din fabrica. Asadar, asigurati-va ca farurile dvs. sunt stinse cand va indepartati de masina.

4. Luminile interioare nu s-au stins

Ca si in cazul farurilor, multe masini vor stinge automat luminile interioare, chiar daca o usa este lasata intredeschisa. Asigurati-va ca luminile interioare se sting inainte de a pleca – aceasta actiune ar putea economisi bateria, conform site-ului www.electricianauto.net.

5. Sarcina de pe baterie este prea mare

Utilizarea mai multor accesorii electrice in timp ce masina este parcata si motorul este oprit ar putea descarca bateria. Daca intentionati sa parcati pentru o perioada mai lunga, lasati motorul pornit sau opriti accesoriile electrice cu consum mare, cum ar fi radio-CD-ul, luminile interioare si alte dispozitive.

6. Temperaturi extreme

Temperaturile extreme pot afecta durata de viata a bateriei dumneavoastra. Indiferent daca mediul in care functioneaza masina dumneavoastra este foarte rece sau fierbinte, capacitatea bateriei dumneavoastra de a functiona la capacitate maxima poate fi afectata. Expunerea indelungata la temperaturi extreme va avea aproape intotdeauna un efect negativ asupra longevitatii oricarei baterii de masina.

7. Alternatorul nu functioneaza

Acest mic dispozitiv se gaseste langa motor si incarca bateria in timp ce motorul functioneaza. Alternatoarele vor dura de obicei cativa ani, dar la un moment dat se pot defecta. Un indicator luminos de pe tabloul de bord al majoritatii masinilor poate anunta soferul cand incarcarea este insuficienta la baterie. In aceste cazuri, e ercomandat sa verificati alternatorul si bateria imediat dupa primele semne de defectiune a bateriei.

spot_imgspot_img