Motivele pentru care orice creștin ar trebui să citească Biblia

libraria maranatha

De departe cea mai citită carte din lume, Biblia a intimidat întotdeuna prin dimensiunea ei, dar mai ales prin pildele și învățăturile pline de înțeles pe care le cuprinde. Și astăzi prea puțini sunt cei care îi răsfoiesc paginile și cu atât mai puțin cei care și înțeleg ceea ce citesc. În spatele fiecărui verset stă o morală, în a cărei semnificație pot pătrunde doar cei cu un cuget curat. Sunt mulți cei care au citit în Cartea Sfântă și au descoperit în paginile ei un izvor de putere, resurse importante, necesare pentru un trai plin de pace interioară.

Pentru a face din Biblie un aliat în diversele probleme ale vieții, este necesară citirea ei cu un devotament creștin pe măsură. Sunt persoane care deși au lecturat integral cartea, au reluat-o întocmai pentru puterea pe care o primeau parcugându-i rândurile. Categoriile de persoane care citesc, respectiv de vârstă, sunt dintre cele mai variate. Există încă și persoane care nu sunt pe deplin convinse că este o carte pe care ar putea să o înțeleagă. Motivele pentru care un creștin ar trebui să facă din asta un obicei constant sunt numeroase.

Indiferent că este vorba despre Biblia ortodoxa sau de alte traduceri ale acesteia, regăsiți mai departe câteva motivări privind citirea acesteia.

Citirea Bibliei și ce încurajează creștinii în acest sens

Despre morala creștină se știe că este cea care stă la baza sistemului occidental de drept astăzi. Oricine ar putea să pătrundă mai profund în înțelegerea identității etice actuale, a luminii de care este înconjurat prin citirea cu o minte limpede a acesteia.

Un astfel de obicei, zilnic de preferat, nu este altceva decât o modalitate de a descoperi istoriile de viață ale creștinătății, încă de la începuturile sale.

Ceea ce mulți constată prin citirea Sfintei Scripturi este faptul că problemele de ieri ale umanității sunt și cele de astăzi, după același tipar, doar că în alt interval de timp. Iată deci că omenirea ar putea găsi răspunsurile la numeroasele ei probleme în acest fel. Este o soluție la îndemână, dar privită însă cu atâta reținere de cei mai mulți. Mulți vor găsi similitudini între traiul diverselor personaje biblice și traiul lor.

În cazul celor care simt că pierd busola și viața pare să nu aibă vreun sens, principiile standard foarte direct menționate în Biblie pot deveni stâlpul de sprijin în cazul lor. Lecturarea trebuie să fie însă făcută în tihnă, reflectând la propria persoană, prin evaluarea scopurilor personale și identificarea unei căi de a duce o viață mai calitativă pe plan spiritual.

Desigur că aceasta este totodată o modalitate de a pătrunde în viața unor titani ai credinței. Ceea ce mulți vor constata este că, spre deosebire de alte cărți citite astăzi, aceasta descoperă luminii modele imperfecte, dar care prin puterea divină reușesc să persevereze spre o reușită de durată.

Pentru că viața pe pământ nu este ușoară, oamenii pot învăța să se raporteze altfel la suferința prin care trec, întocmai cum Mântuitorul a fost implicat în suferința umanității prin care a trecut biruitor. Chiar dacă modul de a percepe Biblia ar putea fi diferit în cazul fiecăruia, este genul de lectură care ar trebui să facă parte din obiceiul oricărui creștin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *