Motorul de căutare Google aniversează, vineri, 21 de ani de la lansare printr-un doodle special – International

Motorul de căutare Google aniversează, vineri, 21 de ani de la lansare, iar creatorii acestuia marchează momentul printr-un “doodle” special ilustrat cu un computer din perioada de început a internetului, scrie Agerpress.

Conform portalului googleencyclopedia, Google Inc. este o corporaţie americană multinaţională care administrează motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume. Compania a fost fondată în anul 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin.

Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web.

La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. Iniţial, compania a pornit cu o investiţie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre co-fondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, în opinia căruia “un motor de căutare pe Internet poate revoluţiona lumea”.

Numele “Google’ reprezintă un joc de cuvinte de la “googol”, neologism englez pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format din cifra 1 urmată de 100 de zerouri (10100).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *