NBA: 18 jucători au fost arestați pentru fraude de milioane de dolari cu asigurări medicale – TeamBall

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nu mai puțin de 18 jucători din NBA, printre care Tony Allen (campion în 2008) și Terrence Williams, au fost arestați în urma unei decizii a procurorilor federali din Manhattan. Aceștia sunt acuzați că au fraudat cu mai multe milioane de dolari sistemul american de asigurări medicale.

Conform rechizitoriului, sistemul de fraudare, în vigoare din 2017 până în 2020, consta în depunerea unor declaraţii false pentru a primi rambursări de sume pentru îngrijiri medicale la care nu aveau dreptul.

Jucătorii sunt acuzaţi că au depus cereri de rambursare pentru tratamente medicale şi dentare false, în valoare totală de 3,9 milioane de dolari şi că au colectat în jur de 2,5 milioane de dolari din plăţi frauduloase.

Procurorii federali îl acuză pe Terrence Williams, fost jucător la New Jersey Nets (acum Brooklyn Nets) şi la Houston Rockets, că a orchestrat frauda şi că a primit nejustificat 230.000 de dolari.

„El a fost punctul central al sistemului”, a declarat procurorul Audrey Strauss.

Cei 18 au încasat nemeritat sume cuprinse între 65.000 şi 420.000 de dolari fiecare.

Marea majoritate a celor acuzaţi sunt foşti jucători care nu au strălucit în cariera lor în NBA, dar printre ei se numără Glen Davis şi Tony Allen, ambii campioni în 2008 cu Boston Celtics şi finalişti în 2010.

Dintre cei 19 inculpaţi (18 jucători şi un membru al familiei unuia dintre ei), 15 au fost arestaţi, joi, pe teritoriul american şi vor fi aduşi în faţa justiţiei în diferite state, potrivit News.ro.

spot_imgspot_img