Ne-am asumat să reformăm marile sisteme publice – Capital

400.000 de dosare de pensii sunt în lucru

Declarația ministrului a fost făcută la alegerile județene din Bistrița Năsăud. Raluca Turcan a punctat, în contextul alegerilor interne din PNL, că „întotdeauna competiția internă este mai dificilă decât campania electorală”.

„Dacă nu primează rațiunea, se ajunge la o luptă  înverșunată în propria ta familie, care nu duce decât la răni adânci și scindare”, a susținut Turcan.

O reformă în marile sisteme publice

Potrivit acesteia, PNL și-a asumat să introducă o reformă în marile sisteme publice din România. Astfel, sunt vizate educația, pensiile, salarizarea și administrația publică.

„Și chiar dacă politica a devenit mai dificilă, există  însă un mare avantaj: există un public extraordinar de deschis către reforme. Și pentru prima data ne-am asumat, într-un document oficial, de țară, cu termene clare și măsuri specifice, pe domenii, sa reformăm marile sisteme publice. Educație, avem cel mai important proiect pentru reforma educației, „România educată” pentru care avem finanțare prin PNRR, trebuie să-l aplicăm.

Pensii, am început procesul de digitalizare cu 400000 de dosare introduse în sistemul informatic în perspectiva recalculării. Unde am fi fost oare, dacă începeam acest proces atunci când a fost asumat printr-o lege care însă nu a fost respectată?

Salarizare, reforma în salarizare va recompensa performanța în sistemul public. Administrație publică, urmărim o reformă a administrației pentru eficiența administrației publice centrale sau locale. Asta este ceea ce ne-am angajat să facem, asta este ce așteaptă românii”, a declarat Raluca Turcan.

De asemenea, ministrul este de părere că dezamăgirea față de politică este mare în toată România.

„În toată țara dezamăgirea față de politică este mare și oamenii sunt foarte supărați că mulți politicienii nu fac ce promit. Este adevărat , chiar dacă mulți nu au ce să caute în politică și fac rău, sunt mulți oameni care fac politică cu bune intenții și cu rezultate și trebuie să vorbim despre acești oameni buni din politică. Și PNL are exemple: Oradea, Cluj, organizația dvs și multe altele”, a spus, printre altele, ministrul Muncii.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *