New York: Un al doilea polițist a murit în urma unui schimb de focuri în Harlem – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un al doilea polițist, în vârstă de 27 de ani, a murit marți din cauza rănilor sale, victimă -la fel ca unul dintre colegii săi- a unui schimb de focuri, vineri, în Harlem, o tragedie care pune presiune asupra noului primar democrat din New York, Eric Adams, potrivit AFP.

„Cu mare tristețe anunț moartea ofițerului de poliție Wilbert Mora”, a declarat șeful poliției din New York, Keechant Sewell.

„La vârsta de 27 de ani a fost ucis la datorie, a luptat până la capăt”, transmite NYPD pe Twitter.

Vineri seara, acest polițist a fost împușcat și rănit în timpul unei intervenții într-un apartament din cartierul Harlem, la chemarea unei mame confruntate cu un fiu violent. Colegul său de 22 de ani, Jason Rivera, a fost ucis pe loc de focurile de armă ale suspectului, un bărbat de 47 de ani care a murit luni din cauza rănilor sale.

Potrivit presei americane, acest incident a ridicat la cinci numărul polițiștilor uciși sau răniți cu arme de foc în New York de la 1 ianuarie, data depunerii jurământului noului primar Eric Adams, democrat considerat a fi mai de dreapta și fost ofițer de poliție ales pe baza promisiunilor de securitate.

Acești ofițeri de poliție erau temuți, când Michael Bloomberg era primar (2002-2013), pentru perchezițiile lor controversate asupra tinerilor negri și hispanici suspectați că poartă arme.

spot_imgspot_img