Niciun deces nu a fost raportat la tinerii americani care au dezvoltat miocardită după vaccinarea cu Pfizer – Coronavirus

Nu au fost raportate decese în rândul tinerilorlor americani care au dezvoltat o inflamație cardiacă rară cunoscută sub numele de miocardită după ce au primit vaccinul Pfizer Inc / BioNTech COVID-19, au declarat luni Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor relatează Reuters.

Se știe că miocardita apare într-o rată mai ridicată în rândul celor care s-au îmbolnăvit de Covid decît cei care au fost vaccinați cu Pfizer sau cu serul produs de Moderna.

Niciuna dintre cele 384 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani care a dezvoltat afecțiunea cardiacă după ce a primit vaccinul Pfizer / BioNTech nu a murit, a declarat agenția de sănătate într-o ședință a Comitetului său consultativ pentru practicile de imunizare.

CDC a adăugat că nu au fost raportate cazuri de decese în rândul celor din acea grupă de vârstă care au avut miocardită după ce au fost vaccinați cu serul Moderna.

Riscul miocarditei variază între 18,5 cazuri per 1 milion de doze după a doua doză de vaccin Pfizer / BioNTech la 20,2 pe milion de doze după a doua doză de vaccin Moderna la cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, un risc mai mare decât la alte grupe de vârstă. Riscul a fost, de asemenea, semnificativ mai mare la bărbați decât la femei, potrivit datelor CDC.

Un total de 2.574 de cazuri preliminare de miocardită sau pericardită, un alt tip rar de inflamație cardiacă, au fost raportate în rândul celor care au primit vaccinuri anti-COVID-19 în Statele Unite, aproximativ jumătate dintre aceștia primind vaccinul Pfizer / BioNTech, aproximativ 20 % dintre cei care au primit vaccinul Moderna, în timp ce restul au primit vaccinul Johnson & Johnson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *