Nicușor Dan anunță că a plătit datoria de 3 miliarde lăsată moștenire de administrația Firea: Am început 2023 fără datorii curente

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Primăria Capitalei a intrat în 2023 fără datorii curente, în ultimii 2 ani fiind plătite datoriile curente de 3 miliarde lei lăsate moștenire de administrația Firea, a declarat miercuri, primarul general, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicuşor DanFoto: Agerpres

”La sfârșitul anului trecut am închis datoriile curente ale PMB, deci am început anul 2023 fără datorii curente. Este important ca să avem încrederea mediului privat, bănci și companii, ca la lucrările noastre să vină companii private. Ați văzut un exemplu la finalul anului trecut, a fost nevoie să împrumutăm repede 500 milioane lei pentru a evita colapsul sistemului de termoficare și având această încredere, am reușit”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul spune că a plecat de la o datorie curentă de 3 miliarde lei, iar Primăria Capitalei a trecut pe lângă faliment.

”Am plecat de la o datatorie curentă de 3 miliarde lei și am plecat de la o listă de 150 de companii și persoane private care ne popriseră conturile la sfârșitul anului 2020. A fost un efort foarte mare pentru a ajunge în situația de azi și Bucureștiul a trecut pe lângă faliment, pe lângă închiderea principalelor servicii publice – transport public, termoficare. S-a întâmplata sta fiindcă an de an, lună de lună, Primăria cheltuia mai mult decât încasa”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul spune că din cauza datoriilor a amânat mai multe investiții.

”Am amânat mai multe investiții, pentru care aveam toate documentațiile pentru a le face, de exemplu consolidarea malurilor de lac din Herăstrau sau aleile din parcuri sau reabilitări de drumuri și trotuare sau investiția de pe strada Hațeganu. Sunt investiții pe care le-am amânat și o să le facem acum,acum când avem o situație financiară stabilă”, a explicat Nicușor Dan.

spot_imgspot_img