Nicușor Dan: Din pacate preluarea mandatului meu va mai intarzia 7-10 zile – Esential

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că preluarea mandatului său va mai întârzia 7 – 10 zile, din cauză că, potrivit Codului administrativ, edilul general trebuie să preia mandatul odată cu Consiliul General, însă acesta nu a fost validat încă de instanţă.

”Codul administrativ spune că primarul general îşi preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Şi primarul şi Consiliul trebuie validaţi anterior de instanţă. Codul administrativ are o formulare uşor neclară asupra instanţei competente pentru Bucureşti: primarul şi consiliul sunt validaţi de judecătoria în raza căreia se află circumscripţia în care au avut loc alegeri”, a explicat Dan pe pagina sa de Facebook.

Deși, scrie acesta, mandatul lui a fost validat acum câteva zile, azi, printr-un alt complet, Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1.

”După motivare (peste 1 – 2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenţă şi dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aştepta două zile pentru un eventual apel”, a scris Nicuşor Dan, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *