Nicușor Dan vrea să se întâlnească cu conducerea Romsilva pentru deschiderea temporară a drumului din Pădurea Băneasa

Primarul general, Nicușor Dan, solicită o întâlnire cu conducerea Romsilva pentru deschiderea temporară a drumului forestire din Pădurea Băneasa, pentru accesul în cartierul Greenfield.

Primarul general a avut marți o discuție cu reprezentații locuitorilor din Greenfield și cu cei ai Direcției Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde și pădurile din București) pe subiectul accesului în cartier, iar Direcția Silvică nu este de acord cu deschiderea drumului.

”Eu susțin în continuare menținerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieșiri promise din cartier înspre centură și DN1. Direcția Silvică Ilfov nu susține soluția drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

La începutul lunii ianuarie, Romsilva însoţită de Poliţia Română a închis drumul forestier folosit pentru accesul în cartierul Greenfield, în paralel cu accesul din Aleea Teișani. La scurt timp după, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că măsura blocării drumului locuitorilor din cartierul Greenfield este “greşită” şi solicită deblocarea acestuia.

“Înţeleg că, astăzi (sâmbătă, 7 ianuarie 2023,n.r.), Poliţia română şi Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield. O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii şcolii. Să fie foarte clar, Primăria Sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru a susţine accesul locuitorilor în complexul Greenfield. Măsura blocării acestui drum este una greşită şi solicit reprezentanţilor Romsilva să deblocheze urgent drumul”, a scris Armand, pe Facebook.

Circulația este interzisă pe drumurile forestiere, iar o sentință definitivă a instanței consfințește că drumul din Pădurea Băneasa este drum forestier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *