Noi alerte cu bombă la 14 aeroporturi din Franţa, dintre care trei au fost evacuate

0
1

Paisprezece aeroporturi regionale din Franţa au fost vizate vineri de alerte cu bombă, iar trei aeroporturi au fost evacuate, potrivit unor surse concordante, provocând o a treia zi consecutivă de perturbări în transportul aerian francez, înainte de vacanţa şcolară.

Aeroportul Beauvais din FranțaFoto: Benoit Durand / AFP / Profimedia

Potrivit unor surse aeroportuare, 14 platforme regionale sunt vizate, dintre care două au fost evacuate, Bordeaux (sud-vest) şi Beziers (sud), informează agențiile France-Presse și Agerpres.

Mai multe alte aeroporturi au primit mesaje ameninţătoare, printre care cel din Rennes (vest), care a fost de asemenea evacuat „ca măsură de precauţie”, potrivit serviciilor de stat.

Este a treia zi consecutiv în care astfel de alerte perturbă funcţionarea unor aeroporturi, în timp ce vacanţa şcolară de Toussaint (Ziua Tuturor Sfinţilor) începe vineri seara în întreaga Franţă.

Joi seara, ministrul francez de interne Gerald Darmanin a evocat 18 arestări în ultimele 48 de ore în legătură cu aceste alerte, care vizează de asemenea instituţii de învăţământ sau locuri turistice.

Aceste alerte se înmulţesc de mai multe zile în Franţa, în special după atacul jihadist în care a fost ucis profesorul Dominique Bernard, la Arras, în nordul Franţei.

Guvernul francez a atenţionat miercuri că fiecare ameninţare va face obiectul unei plângeri, ministrul justiţiei Eric Dupond-Moretti denunţând „bufoni care se amuză cu aceste ameninţări, ce se dovedesc în final false”.

Pedeapsa penală poate ajunge la doi ani de închisoare şi 30.000 de euro amendă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here