Noi informații despre afaceristul Ioan Crișan. Cine sunt, de fapt, persoanele cu care a stat acesta la cafea

Antena 3 a obținut noi informații cu privire la tragedia care s-a petrecut sâmbătă în Arad. Înainte de explozie, Ioan Crișan a stat de vorbă cu ospătarul cafenelei, primul care a încercat să îi ofere primul ajutor.

La fața locului a fost și responsabilul supermarketului care spune că se afla deja la masă și bea cafeaua când Andrei Crișan a intrat cu o pungă în care avea pește. Această pungă cu pește a intrat în posesia unui alt bărbat care l-a condus pe Ioan Crișan la autoturismul său. Acesta spune că s-a îndepărtat când afaceristul a plecat de la cafenea pentru a-și duce plasa cu pește la mașină.

Bomba ar fi fost produsă în Serbia

Anchetatorii nu exclud ca bomba folosită pentru a arunca în aer mașina afaceristului să fie una artizanală adusă din Serbia. Potrivit lor, aceasta ar fi fost realizată folosind un kilogram de praf de pușcă, ceea ce ar presupune costuri destul de mici.

Surse din anchetă spun că este vorba despre un caz de „criminalitate importată”, adică nu reprezintă un mod de operare specific infractorilor români, iar bomba folosită pentru comiterea crimei ar putea proveni din Serbia, în condițiile în care punctul de trecere al frontierei de la Stamora-Moravița se află la puțin peste 100 de kilometri de Arad.

Dispozitivul este cunoscut sub numele de ”bombă țeavă”

Anchetatorii mai spun să dispozitivul artizanal este cunoscut și sub numele de ”bombă țeavă” pentru care s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de pulbere. Acest aspect este important deoarece martorii au spus că simțeau în aer miros de raf de pușcă după deflagrație.

O asemenea bombă ar fi avut nevoie de o capsă de producție militară, iar perioada de război din spațiul ex-iugoslav vine în sprijinul teoriei privind proveniența sa sârbească. O capsă de acest gen poate fi procurată cu aproximativ 3.000 de euro.

Sursa foto: ISU Arad