Noi titluri Fidelis de săptămâna viitoare, în perioada 18 – 28 iunie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministerul Finanțelor va lansa noi titluri Fidelis destinate populației în perioada 18-28 iunie 2024, a anunțat șeful Trezoreriei, Ștefan Nanu. Dobânzile pentru cele în lei ar fi similare celor de la Tezaur, iar mari diferențe nu vor fi pe euro față de ediția anterioară. Anunțul oficial va fi făcut vineri.

Stefan NanuFoto: Hotnews / Florin Barbuta

În acest moment, dobânzile la Tezaur de iunie – iulie 2024 sunt de 6% pe 1 an și 6,85% pe 3 ani.

“De la o ediție la alta, în condițiile în care dobânzile sunt stabile, lumea știe că nu sunt modificări spectaculoase în dobânzi. Ne uităm în piață, dar încercăm să nu avem o dinamică a dobânzilor care să nu fie înțeleasă”, a spus el, într-o conferință organizată de Profit.ro.

Nanu a reamintit că la maturitaățile mai lungi de un an, Ministerul Finanțelor pune niște prime față de piața interbancară.

„Mergem până la 100 puncte de bază (un punct procentual). La donatorii de sânge punem prima maximă. Cele mai populare titluri sunt cele cu scandența de 1 an. Cele în euro sunt populare pentru că varianda de la bănci nu e foarte avantajoasă. Lichiditatea în euro pe piața noastră este destul de mare”, a explicat șeful Trezoreriei.

Ce dobânzi au fost la ediția anterioară (aprilie 2024) a Fidelis:

1 an (lei) – 6%

1 an (lei pentru donatorii de sânge) – 7%

3 ani (lei) – 6,85%/an

1 an (euro) – 4%

5 ani (euro) – 5%/an

spot_imgspot_img