Noile restricții în București, de duminică de la ora 00.00 / Lista măsurilor decise de Comitetul pentru Situații de Urgență – Esential

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a decis, sâmbătă, ce noi restricții vor fi impuse în Capitală, începând cu ora 00.00. Pe lângă măsurile dispuse la nivel național – carantina de noapte de la ora 20.00 și închiderea magazinelor de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – au fost stabilite și noi reguli pentru mall-uri, miloacele de transport în comun sau pentru piețe.

Rata de infectare în București a continuat să crească sâmbătă, ajungând la 6,88/1000 de locuitori.

Potrivit Prefecturii Capitalei, începând de duminică, de la ora 00.00, vor fi luate următoarele măsuri pentru 14 zile, urmând să fie reevaluate la finalul perioadei sau la atingerea ratei de infectare de 7,5:

Alte excepții:

  • 1.Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.
  • 2. Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.
  • 3. Victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.
  • 4. Pentru vaccinare, este permisă deplasarea.

Deciziile au fost luate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, în conformitate cu hotărârea de joi a Guvernului privind introducerea a noi restricții în România, în contextul valului trei al pandemiei de COVID.

Prefectura precizează că, în funcție de evoluția situației epidemiologice, se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *