Nouă tragedie la o mină din Polonia, 10 persoane sunt date dispărute / Accidentul are loc după doar 4 zile de la explozia din Pniowek, soldată cu 12 victime

0
1

Zece persoane sunt date dispărute în urma unui al doilea accident petrecut săptămâna aceasta la o mină de cărbune din Polonia, a anunțat sâmbătă compania minieră JSW într-un comunicat citat de AFP.

Tragedie la Mina Pniówek din PoloniaFoto: Wikimedia Commons

“Echipele de salvare nu sunt în contact cu 10 persoane” care se aflau în mina Zofiowka (sud), a precizat JSW, care deține și mina Pniowek, unde cinci persoane au murit și șapte sunt date dispărute în urma unei explozii ce a avut loc miercuri.

Potrivit companiei, un cutremur s-a produs la o adâncime de 900 de metri la ora locală 03:40. Aceasta a fost însoțită de o scurgere mare de metan.

În 2018, cinci mineri au murit în aceeași mină.

Accidentul de sâmbătă este al doilea din ultimele patru zile din Polonia. Miercuri, o explozie din mina Pniowek a ucis cinci persoane.

Alte șapte persoane au fost date dispărute în mină, iar operațiunea de căutare a fost declarată “periculoasă” pentru salvatori și a fost abandonată vineri.

Polonia, care se bazează încă pe cărbune pentru aproximativ 70% din energia sa, a mai avut parte de alte accidente miniere în ultimii ani.

În ultimul, în martie 2021, doi mineri au murit și alți doi au fost răniți într-un accident la mina Myslowice-Wesola din sudul țării.

În 2021, în Polonia, sectorul minier avea aproape 80.000 de angajați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here