Noua Zeelandă interzice exportul de animale vii pe mare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Noua Zeelandă a decis ca începând cu luna aprilie a anului 2023 să interzică exportul de animale pe mare, invocând preocupări legate de bunăstarea animalelor. O decizie care va avea un impact puternic asupra partenerilor comerciali majori, inclusiv asupra Australiei și Chinei.

Transport animale viiFoto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Decizia a fost luată după ce, în 2020, o navă care a părăsit Noua Zeelandă având la bord aproape 6.000 de vaci s-a răsturnat în largul Japoniei, relatează ziarul italian La Stampa, citat de Rador.

Ministrul agriculturii, Damien O’Connor, a declarat că legislația care interzice exporturile urmărește să protejeze şi reputația Noii Zeelande ca lider global în standardele de bunăstare a animalelor.

„Având în vedere locaţia geografică a Noii Zeelande, trebuie luat în consideraţie şi faptul că animalele călătoresc pe mare perioade lungi de timp, ceea ce creşte susceptibilitatea lor la stresul termic și la alte riscuri asociate bunăstării. Acest proiect de lege are la bază reputația Noii Zeelande ca producător sigur și etic de produse alimentare de înaltă calitate”, a spus O’Connor, adăugând că impactul deciziei asupra exporturilor ar fi scăzut.

Exporturile de animale vii pe mare reprezintă aproximativ 0,2% din veniturile provenite din exporturile sectorului primar din Noua Zeelandă, carem în operioada 2015-2019 au fost evaluate la aproximativ 60 milioane de dolari (aproximativ 35 de milioane de euro) anual. Rămane posibil exportul de animale vii pe calea aerului.

spot_imgspot_img