Noul consiliu de supraveghere a conținutului anunțat de Facebook va putea întoarce deciziile lui Mark Zuckerberg – International

Noul consiliu de supraveghere a conținutului anunțat de Facebook va include un fost prim-ministru, un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, experți în drept constituțional și activiști pentru respectarea drepturilor omului printre primii săi 20 de membri, relatează Reuters.

Comisia independentă, pe care unii au denumit-o „Curtea Supremă” a Facebook, va putea întoarce deciziile co-fondatorului și CEO-ului companiei, Mark Zuckerberg cu privire la tipul de conținut care ar trebui permis pe Facebook și Instagram.

Facebook s-a confruntat adesea cu critici privind moderarea conținutului, de la înlăturarea unei fotografii faimoase din perioada Războiului din Vietnam cu o fetiță dezbrăcată fugind din calea unui atac cu napalm la eșecul în a combate discursul extremist postat pe platformă.

Consiliul de supraveghere se va axa pe o parte din conținutul postat, urmând să decidă asupra unor provocări legate de combaterea hărțuirii, siguranța utilizatorilor și postările extremiste.

Facebook a anunțat că membrii comisiei au trăit în 27 de țări și vorbesc 29 de limbi, deși un sfert din aceștia și doi dintre cei patru co-președinți sunt din Statele Unite, unde compania își are sediul.

Unul dintre cei patru co-președinți care i-au ales pe membrii consiliului împreună cu Facebook este fostul premier danez Helle Thorning-Schmidt. Din comisie mai fac parte András Sajó – fost judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, Julie Owono – directorul executiv al Internet Sans Frontières, Tawakkol Karman – laureat al Premiului Nobel pentru Pace sau Alan Rusbridger – fost editor-șef la The Guardian.

Nick Clegg, directorul pentru afaceri globale al Facebook, a declarat că deși componența consiliului este importantă, aceasta va trebui să își câștige credibilitatea în timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *