Noul premier al R. Moldova, Natalia Gavriliță, a convenit cu Florin Cîțu organizarea unei ședințe comune de Guvern la Chișinău – Esential

0

Noua șefă a Guvernului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică, luni seară, cu premierul României, Florin Cîțu, în care i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere pentru învestirea la conducerea Executivului, potrivit Deschide.md.

Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, mai ales, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei ședințe comune de guvern la Chișinău.

O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.

Florin Cîțu și-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, mai notează sursa citată.

Noul guvern al R. Moldova, condus de Natalia Gavriliţă, a primit vineri votul de încredere în Parlamentul de la Chișinău. Guvernul a primit 61 din cele 101 de voturi ale parlamentarilor de la Chişinău, toate voturile fiind din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *