Novak Djokovic, despre Federer și Nadal: “Trebuie să le mulțumesc, ei sunt motivul pentru care sunt jucătorul de azi” – Fotbal

Câștigător la Wimbledon după o finală de patru seturi cu Matteo Berrettini, Novak Djokovic le-a mulțumit marilor săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, pentru că l-au ajutat să devină jucătorul din prezent. Sârbul, care s-a impus deja în primele trei Grand Slamuri ale anului, este încrezător că se poate impune și la US Open.

Sârbul și-a trecut în palmares al șaselea trofeu la All England Club (l-a învins pe Matteo Berrettini, scor 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3), iar în total a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam, performanță cu care i-a egalat pe marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal.

Despre finala cu Matteo Berrettini:​

“A fost mai mult decât o luptă. În primul rând, felicitări lui Matteo și echipei lui pentru un turneu minunat și un meci dificil astăzi. (n.r. vorbește cu Berrettini) Nu este cel mai bun sentiment să pierzi în finală, dar ai o carieră extraordinară în față și, după cum ai spus și tu, este doar începutul” – Novak Djokovic, după finala de la Wimbledon.

Câștigarea Wimbledonului, marele vis din copilărie:

“Să câștig Wimbledonul a fost marele meu vis când eram copil și trebuie să îmi amintesc cât de special este acest lucru și să îl iau ca atare. Este o onoare imensă și un privilegiu. Eram un copil de șapte ani în Serbia construind o replică a trofeului de la Wimbledon din materiale improvizate. Acum stau aici cu al șaselea trofeu real, este incredibil, este minunat”.

Cum se simte după ce i-a egalat pe Federer și Nadal în fruntea clasamentului turneelor de Grand Slam câștigate:

“Acest lucru înseamnă că niciunul dintre noi nu se va opri. Trebuie să le aduc un mare tribut lui Rafa și lui Roger, sunt legende ale sportului nostru și cei mai importanți jucători pe care i-am întâlnit în cariera mea.

Ei sunt motivul pentru care mă aflu aici și sunt jucătorul de azi. Mi-au arătat ce trebuie să fac pentru a deveni mai puternic: fizic, tactic și mental. Ultimii 10 ani au fost o călătorie incredibilă care nu se va opri aici”.

Despre câștigarea tuturor Grand Slamurilor în 2021:

“Cu siguranță îmi pot imagina acest lucru și voi încerca să reușesc. Sunt într-o formă excelentă și am jucat bine. Să fiu în cea mai bună formă la turneele de Grand Slam este prioritatea mea principală”.

Pentru a reuși această performanță, Novak Djokovic va trebui să se impună la US Open. Grand Slamul american va avea loc în perioada 30 august – 17 septembrie.

Titlurile de Grand Slam ale lui Novak Djokovic

Australian Open (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021)

Roland Garros (2016, 2021)

Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021)

US Open (2011, 2015, 2018)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *