Novak Djokovic, învins categoric în finala US Open: Daniil Medvedev, campion după o evoluție entuziasmantă – Tenis

A treia oară a fost cu noroc pentru Daniil Medvedev: rusul a reușit să câștige primul Grand Slam din carieră după o evoluție entuziasmantă în fața lui Novak Djokovic. Al doilea favorit al competiției de la Flushing Meadows a surprins întreaga lume a tenisului învingându-l cu 3-0 la seturi (6-4, 6-4, 6-4) pe cel care se afla la o singură victorie distanță de doborârea mai multor recorduri.

Se actualizează.

Medvedev a început perfect finala de la New York: a făcut break încă din primul game al partidei și nu și-a pierdut serviciul până la sfârșitul setului (6-4).

Situația nu era una nouă pentru Djokovic. Sârbul a pierdut primul set și în precedentele patru confruntări de la US Open (cu Nishikori, Brooksby, Berrettini și Zverev), dar a reușit să revină de fiecare dată și să se impună fără prea mari probleme.

Medvedev a părut a fi însă făcut din alt material: rusul a reușit să mențină nivelul ridicat, i-a trimis mereu mingea înapoi lui Nole și liderul mondial a comis mai multe erori decât ne-a obișnuit. După alte două 53 de minute de joc, Daniil a câștigat setul secund reușind să salveze cinci mingi de break și impunându-se la retur în al cincilea game (6-4).

Medvedev a pornit în trombă în setul al treilea, a făcut două break-uri și a ajuns în poziția de a servi pentru câștigarea trofeului. Aflat la un singur punct de victorie, Daniil a cedat sub presiune (deranjat și de zgomotul din tribune), a comis două duble greșeli la rând și Nole a redus din diferență (5-4). Rusul a mai obținut două mingi de meci în următorul game de serviciu, a mai făcut o dublă, dar a reușit să facă pasul decisiv (6-4) și să obțină primul trofeu de Grand Slam din carieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *