Novak Djokovic s-a retras de la Mastersul din Montreal – Participarea la US Open, un mare semn de întrebare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Novak Djokovic are şanse tot mai mici de a juca pe continentul nord-american din cauza unei modificări bruşte a protocoalelor Covid-19 din SUA şi Canada. Astfel, sârbul s-a retras de la turneul de categorie ATP 1000 de la Montreal și sunt șanse minime ca fostul lider mondial să evolueze la ultimul Grand Slam al anului.

Novak DjokovicFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, al cărui refuz de a se vaccina contra Covid-19 îl împiedică să intre în Canada, s-a retras de la turneul Masters de la Montreal, care debutează luni, conform Agerpres.

„Fie guvernul canadian va schimba regulile privind vaccinarea, fie Djokovic se va vaccina.

Dar nu cred că cele două scenarii sunt realiste”, a explicat directorul turneului Masters de la Montreal, Eugene Lepierre.

Germanul Oscar Otte s-a retras şi el, în timp ce britanicul Andy Murray, triplu câştigător al turneului, care încearcă o revenire la nivelul său după accidentări grave, a primit un wildcard, joi, la fel ca belgianul David Goffin şi canadienii Vasek Pospisil şi Alexis Galarneau.

Novak Djokovic, șanse tot mai mici de a juca la US Open 2022

În cazul US Open, pentru jucătorii fără certificat de vaccinare, organizatorii au anunţat anterior, conform regulamentului Grand Slam, că toţi jucătorii eligibili sunt înscrişi pe tabloul principal conform clasamentului lor cu 42 zile înainte de prima zi de luni a turneului.

Organizatorii US Open au mai precizat că, dacă nu există certificat de vaccinare în vigoare pentru jucători, ei vor respecta poziţia guvernului SUA cu privire la călătoriile în ţară pentru cetăţenii nevaccinaţi din afara SUA.

Djokovic a declarat săptămâna trecută că se pregăteşte pentru US Open, unde speră să fie admis chiar dacă nu s-a vaccinat.

Întrebați marți în privința participării lui Nole, organizatorii celor trei turnee nord-americane și membrii echipei lui Djokovic nu au oferit un răspuns imediat.

spot_imgspot_img