O biserică din România a devenit centru de vaccinare COVID. Este prima de acest fel din țară – Capital

O biserică din România a devenit centru de vaccinare COVID. Este prima de acest fel din țară

Biserica Neagră din Brașov este prima biserică din România care a decis să deschisă un centru de vaccinare împotriva coronavirusului, chiar în altar. Cei care doresc să se vaccineze o pot face fără a se programa în prealabil, începând de luni. Important de menționat este faptul că românii pot alege ce vaccin le va fi administrat dintre Pfizer și  Johnson and Johnson. Amintim că la vaccinul Pfizer de administrează în două doze, în tip ce vaccinul J&J se administrează într-o singură zonă.

Anunțul deschiderii acestui centru de vaccinare a fost făcut chiar de către vicepprimarul Brașovului, Flavia Boghiu. Aceasta a mai spus că persoanele care aleg să se vaccineze la acest centru vor putea vizita impunătoarea biserică și pot asista, pe pparcursul întregii zile, la concertele la orgă.

„Centrul de vaccinare va fi aici în altarul bisericii negre și este important de știut că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni biserica neagră și pot asista în decursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimar Braşov.

Vaccinare coronavirus România, 17 iunie

În ultimele 24 de ore au fost administrate 29.001 doze de vaccin, dintre care 19.916 – Pfizer, 6.884 – Johnson&Johnson, 1.410 – Moderna şi 792 – AstraZeneca, a anunțat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. CNCAV arată că, în acelaşi interval, 12.504 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, dintre acestea majoritatea (6.884) alegând varianta de vaccin Johnson & Johnson, pentru a patra zi la rând.

De la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020 și până acum au fost administrate 8.661.632 de doze unui număr de 4.606.652 de persoane, dintre care 312.078 au primit o doză şi 4.294.484 au primit şi pe cea de-a doua.

În ultima zi, cel mai administrat vaccin ca primă doză a fost serul Johnson&Johnson (care se administrează sub formă de o singură doză), în timp ce vaccinul Pfizer, până acum cel mai popular, a fost administrat ca primă doză la doar 5.328 de persoane. Este astfel cea de-a patra zi la rând când serul Johnson&Johnson reprezintă mai mult de jumătate din totalul vaccinurilor administrate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 reacţii adverse – 1 de tip local şi 17 de tip general.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *