O femeie condamnată la moarte pentru două crime în Japonia s-a înecat cu mâncare şi a murit

Miyuki Ueta, în vârstă de 49 de ani, era condamnată pentru uciderea a doi bărbaţi cărora le datora bani, în 2009.

Ueta şi-a pierdut cunoştinţa în timp mânca în centrul de detenţie din Hiroshima, sâmbătă seara.

Ea a fost dusă la spital, unde s-a confirmat decesul prin sufocare, potrivit Ministerului Justiţiei din Japonia.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16:20. Personalul de la centrul de detenţie din Hiroshima a încercat să îi scoată mâncarea din gură şi a luat alte măsuri, dar moartea ei a fost confirmată în jurul orei 18:55, a precizat ministerul.

În urma decesului femeii, numărul deţinuţilor condamnaţi la moarte aflaţi în centrele penale din Japonia se ridică la 105.

Sentinţa de condamnare la moarte a lui Ueta a fost finalizată în iulie 2017, după ce Curtea Supremă a confirmat hotărârile instanţelor inferioare. Instanţa supremă a declarat că inculpata a comis crimele premeditate şi „crude, bazate pe intenţii ferme de a ucide” şi că poartă „o responsabilitate penală gravă”.

Potrivit hotărârilor instanţelor inferioare, Ueta l-a drogat pe şoferul de camion Kazumi Yabe, în vârstă de 47 de ani, şi l-a înecat în mare în aprilie 2009 şi l-a drogat şi l-a înecat într-un râu pe proprietarul unui magazin de electronice Hideki Maruyama, în vârstă de 57 de ani, în luna octombrie a aceluiaşi an. În ambele cazuri, ea a folosit somnifere pentru a droga victimele, se arată în hotărârile judecătoreşti. Ueta, care le datora bani ambelor victime, şi-a susţinut nevinovăţia, iar verdictele s-au bazat în principal pe dovezi circumstanţiale, inclusiv pe faptul că Ueta a fost ultima persoană care s-a întâlnit cu bărbaţii înainte ca aceştia să dispară. De asemenea, ea a obţinut în prealabil somnifere. Instanţele inferioare au constatat că Ueta a fost motivată de dorinţa de a evita rambursarea datoriilor pe care le avea faţă de victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *