O noapte la castel: experienţa unică Transilvăneană

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să îți petreci o noapte într-o cetate medievală construită în urmă cu mai bine de 700 de ani? Să adormi privind vechiul zid fortificat, iar dimineața când te trezești să urci în turnul cetății și să tragi clopotele? Sau chiar să ai parte de o cină romantică exact în turnului fortificației?

La Axente Sever turiștii au posibilitatea de a trăi această experiență unică. Asta pentru că de la începutul acestui an au fost inaugurate mai multe apartamente amenajate exact în incinta zidului de apărare a cetății fortificate.

La Medieval Apartments Frauendorf, în Axente Sever, avem în total cinci spații de cazare, autentice, iar în băi se pot vedea cărămizile vechi ale fortificației, redând acea atmosferă unică. Fiecare cameră are baie, televizor, frigider, uscător de păr, spațiu de servit masa, internet și poate acomoda până la patru persoane”, descrie Ladislau, administratorul firmei Turist în Transilvania. O noapte de cazare costă între 130-150 de lei.

Experiența include și vizita Muzeul Cetății, care „ascunde” vechi obiecte autentice săsești, porturi tradiționale, dar și o expoziție de picturi pe pânză de paianjăn, unice în lume.

„Vrem ca turiștii noștrii nu doar să viziteze Transilvania, ci să trăiască experiențe unice, să afle istoria și legendele acestor locuri. Organizăm astfel pentru turiști prânzuri tradiționale într-o gospodărie autentică, degustări de gemuri și alte produse tradiționale într-un vechi turn al unei cetăți din zonă, dar și alte momente prin care oamenii să trăiască spiritul acestor locuri”, explică Tudor.

Apartamentele din Axente se pot rezerva pe booking.com sau Airbnb, pe pagina booking.turistintransilvania.com sau la telefon +40 749 680 770. Iar pentru mai multe despre secretele acestor locuri, găsiți pe pagina de facebook a Turist în Transilvania o mulțime de fotografii și video-uri care arată frumusețiile acestei zone.

  1. https://www.booking.com/hotel/ro/medieval-apartments-frauendorf.ro.html
  2. https://www.facebook.com/turistintransilvania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *