O profesoară din Texas şi-a băgat băiatul în protbagajul mașinii și l-a dus să-l testeze anti-COVID / Femeia se temea ca băiatul să n-o contamineze – International

O americană din statul Texas care şi-a închis fiul de 13 ani în portbagajul maşinii şi l-a dus să fie testat pentru COVID-19 face obiectul unor proceduri penale, dar şi al unor manifestări de susţinere, informează marţi AFP, citată de Agerpres. Sarah Beam a mers la stadionul Pridgeon din Houston unde poţi face un test COVID-19 fără să cobori din maşină, spunând că a venit pentru fiul ei, care a fost pozitiv la un test COVID-19 anterior, dar că a preferat să-l transporte în portbagaj pentru a nu risca să fie contaminată.

O angajată a centrului a cerut să-l vadă pe adolescent şi apoi a precizat că nu i se va face niciun test dacă acesta nu va sta pe bancheta din spate a vehiculului.

Poliţia, alertată de angajată şi pe baza imaginilor înregistrate de camerele video de supraveghere, au arestat-o sâmbătă pe profesoara Sarah Beam, bănuită că a pus în pericol viaţa copilului. Ea a fost eliberată duminică pe o cauţiune de 1.500 de dolari.

Luni, foşti elevi de-ai săi au lipit postere de susţinere şi apărare în jurul locuinţei. Pe ele se puteau citi mesaje precum:”O eroină adevărată fără mantie”,”O profesoară uimitoare, o mamă iubitoare, o femeie inspiratoare”.

Pe pancartele din carton agătaţe la ferestre se putea citi: “Te susţinem”, “Nu judecăm o carte după copertă”.

Femeia, în vârstă de 41 de ani, a fost până de curând profesoară la un liceu în Houston, dar în prezent se află în concediu administrativ.

Autorităţile judiciare nu au precizat când va fi audiată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *