O recenzie a modei anilor ’90

Daca trebuie sa definim moda anilor 90, nu am putea sa o plasam intr-un singur stil. Mai mult decat orice pentru ca dupa anii 80, se pare ca a existat un hiatus de culori. Multe dintre ele au fost marcate gratie diverselor stiluri muzicale precum grunge, care a fost unul dintre marii pionieri.

Desigur, daca trebuie sa facem o comparatie cu deceniul anterior, anii 80 , trebuie spus ca stilul si culoarea au fost mult mai relaxate. Simplitatea parea sa se adapteze la noul deceniu al anilor ’90, desi, asa cum se spune, nu tot ceea ce straluceste este aur. Descopera calitatile modei anilor ’90, accesoriile momentului si coafurile care au marcat epoca!

Bazele modei anilor ’90

Dupa cum am anticipat deja, moda anilor ’90 lasa in urma culori fluorescente si prea stralucitoare. Desi este adevarat ca tonurile sunt de obicei combinate, dar se face intr-un mod mai relaxat. In acelasi mod, un alt aspect de baza a fost simplitatea aspectelor, printre care putem vorbi de o atingere minimalista. Confortul a stat la baza acestei ere pline de mari tendinte care raman in prezent. Apar asa-numitele supermodele, care ne apropie de o linie vestimentara mult mai versatila.

Imbracaminte esentiala in anii ’90

Stil cowboy

La fel ca in fiecare anotimp si in fiecare deceniu, stilul cowboy era si el prezent. Pantaloni cu talie inalta care au fost combinati cu camasi si jachete, de asemenea, denim. Desigur, toate acestea destul de slabe, deoarece, dupa cum am spus, confortul a prevalat asupra tuturor acestor lucruri. In plus, pantalonii au inceput sa para uzati si rupti, gratie trendului grunge. Nu putem uita jachetele cu broderii sau patch-uri. Fara indoiala, unul dintre marii clasici pe care il gasim astazi in marile firme.

Camasi in carouri

Camasile cu carouri au fost principalii protagonisti pentru a completa un look asa cum am mentionat. Desi au putut fi vazuti si cu camasi albe de baza . Se pare ca influentele rap au patruns si in hainele noastre de moda.

Jacheta de Bomber

Astazi il avem in cele mai variate tesaturi si, de asemenea, cu broderii sau culori diferite. Ei bine, la moda anilor 90 nu puteai lipsi jacheta bomber . O alta dintre cele mai solicitate chei impreuna cu jacheta din denim. Dar in acei ani obisnuiam sa o vedem in tonuri simple, fara atatea ornamente.

Salopeta din denim si pantaloni cu talie inalta

Dupa cum am mentionat deja, in articolele de imbracaminte din denim, pantalonii au fost caracterizati prin faptul ca sunt cei mai simpli. In acelasi timp, cresterea ridicata a fost cea aleasa si nu numai la blugi, ci si la pantalonii din panza . Desigur, daca continuam sa vorbim despre denim, salopeta a fost o alta piesa vestimentara cheie pentru ziua noastra de zi cu zi.

Tipuri de rochii

Pe de o parte, aveam rochii stramte, cu un imprimeu usor floral . Dar, pe de alta parte, trebuie sa evidentiem si croiala minima, cu un aer de lenjerie si foarte simpla cu bretele. Doua modalitati perfecte de a combina in diferite momente ale zilei si noptii. Alegeti o pereche de pantofi potrivita pentru tipul de rochie ales.

Bluze sau topuri legate

Cele bluze albe, legat la ombilic nu a putut trece neobservat. O alta dintre marile idei ale acestor ani. Cu doar un arc sau un nod, am dat deja un aspect nou acestei haine. Desi, daca nu ati vrut sa desenati nodul, nimic asemanator unui top. Daca se pare ca nu am calatorit cu adevarat in timp, pentru ca toti avem aceste haine in dulap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *