O substanță cancerigenă a fost detectată în 78 de produse de protecție solară! Care sunt acestea – Capital

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Laboratorul american Valisure, care verifică calitatea medicamentelor și a produselor de îngrijire a sănătății, a detectat benzenul, un cancerigen cunoscut pentru om, în 78 de produse de protecție solară, iar acum laboratorul a solicitat Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) să retragă acele produse.

Potrivit LiveScience, laboratorul a testat aproape 300 de produse de protecție solară și a constatat că 27% conțin benzen, potrivit unui comunicat al companiei. Circa 14 produse (5%) – spray-uri, loțiuni și geluri anti-arsuri solare – conțineau benzen a niveluri mai mari de 2 părți pe milion (ppm), adică limita recomandată de FDA pentru benzen în medicamente, din punct de vedere medical.

„Prezența acestui cancerigen uman cunoscut în produse care sunt recomandate pe scară largă pentru prevenirea cancerului de piele și care sunt utilizate în mod regulat de adulți și copii este foarte îngrijorătoare”, a declarat David Light, fondator și CEO al Valisure.

Benzenul, un lichid incolor sau de culoare galben deschis, care se formează natural, poate fi produs și de activitățile umane. De asemenea, prezența benzenului în aer poate avea loc și de emisiile de automobile și arderea cărbunelui și a petrolului, iar această substanță chimică se poate utiliza la fabricarea unor materiale plastice, cauciucuri, coloranți, detergenți, medicamente și pesticide, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), transmite alephnews.

Nivelurile ridicate de benzen determină cancerul la om

Agenția pentru Protecția Mediului limitează benzenul din apa potabilă la 0,005 ppm, sau 5 părți pe miliard (ppb), care este, de asemenea, limita pentru apa îmbuteliată.

Însă, benzenul nu trebuie utilizat la fabricarea produselor medicamentoase decât în ​​circumstanțe speciale, în special dacă utilizarea lor este inevitabilă și medicamentul prezintă un avantaj terapeutic semnificativ, transmite FDA. În această situație, nivelurile de benzen ar trebui să fie limitate la 2 ppm „dacă nu se justifică altfel”, adaugă FDA.

În consecință, laboratorul Valisure a solicitat FDA să retragă cele 78 de produse și să efectueze propria investigație cu privire la fabricarea acestor produse. Iată care este lista celor 14 produse de protecție solară cu niveluri de benzen peste limita admisă.

Lista produselor poate fi văzută aici.

NEWS 2.0
www.news20.ro

spot_imgspot_img