OFICIAL Roberto Mancini preia o nouă echipă națională, după despărțirea de Italia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

La doar două săptămâni de la demisia neașteptată din funcția de selecționer al Italiei, antrenorul Roberto Mancini a semnat contractul și va pregăti în următorii patru ani echipa națioală a Arabiei Saudite.

Roberto ManciniFoto: Catherine Ivill / AFP / Profimedia

Roberto Manicii, noul selecționer al Arabiei Saudite – Salariu de 25 de milioane de euro anual

Mancini a ajuns la un acord cu conducătorii saudiți și a semnat un contract valabil până în 2027, cu un salariu anual de 25 de milioane de euro, scrie Gazzetta dello Sport.

Noul selecționer urmează să fie prezentat oficial luni la Riad, de către președintele federației saudite, Yasser Al Misehal.

Debutul italianului va avea loc pe 8 septembrie, când Arabia Saudită va întâlni Costa Rica într-o partidă amicală care se va disputa la Newcastle.

Obiectivul lui Roberto Mancini este calificarea la Campionatul Mondial din 2026, dar și de a crește valoarea echipei naționale în vederea organizării CM 2030.

La despărțirea de campioana Europei, Mancini a recunoscut că există interes din Arabia Saudită pentru serviciile sale, dar a precizat că a părăsit Squadra Azzurra pentru că a fost deranjat de implicarea excesivă a lui Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal.

Între timp, pe banca echipei naționale a Italiei a fost instalat fostul antrenor al lui Napoli, Luciano Spalletti.

spot_imgspot_img