OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România, la rafinăria Petrobrazi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului din România pe platforma rafinăriei Petrobrazi, în urma unor investiții de 23 de milioane de euro. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje, rezervorul poate stoca materia primă pentru echivalentul a 1,2 milioane de plinuri de carburant. Sistemul de izolare include cel mai mare dom de aluminiu din România.

OMV Petrom a construit la Petrobrazi cel mai mare depozit de țiței din RomâniaFoto: OMV Petrom

Rezervorul a fost proiectat și construit conform celor mai recente standarde în domeniu, pentru o siguranță sporită în utilizare, potrivit unui comunicat al companiei.

Rezervorul are pereți dubli și fund dublu, capac tip dom din aluminiu și capac plutitor interior pentru reținerea emisiilor de vapori.

Construcția acestuia a durat circa doi ani, iar investițiile în proiect au depășit 23 de milioane de euro.

Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing:

  • „Construcția noului rezervor de țiței reprezintă un nou proiect important finalizat cu succes pe platforma Petrobrazi, alături de instalarea noilor camere de cocsare și de alte proiecte de modernizare.
  • Toate aceste investiții întăresc capacitatea noastră de a asigura o bună funcționare a rafinăriei în condiții de siguranță și de a asigura stocurile de carburanți necesare pentru aprovizionarea pieței din România și din regiune.
  • Proiectul are o componentă importantă de mediu prin reducerea aproape de zero a emisiilor de vapori”.

Rezervorul, mai înalt decât o clădire cu 10 etaje, are o capacitate totală de 60.000 de metri cubi și poate stoca materia primă pentru echivalentul a 1,2 milioane de plinuri de carburant.

Domul de aluminiu, cea mai mare structură de acest tip din România, este o construcție impresionantă, cu o greutate de 53 de tone și o înălțime de 15 metri, mai spune compania.

Ridicarea domului pe poziție s-a făcut utilizând, în premieră în România, un sistem pneumatic format din 28 dispozitive de ridicare, acționate centralizat.

Construcția rezervorului a fost finalizată la sfârșitul anului trecut, iar testarea acestuia a avut loc la începutul acestui an.

Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

spot_imgspot_img