Online este mai usor – Ziarul Nationalul

Datorita numeroaselor avantaje si beneficii, tot mai multi oameni prefera cumparaturile online in detrimentul cumparaturile conventionale. Procesul decizional al cumparatorului s-a schimbat dramatic in ultimii ani. Cumparatorii fac mai intai o analiza de piata online inainte de a decide ce si de unde cumpara, iar multe cumparaturi online se fac acum, prin intermediul smartphone-ului. Internetul face ca procesul de vanzare si cumparare sa fie mult mai usor si mai rapid. Spre exemplu, oamenii pot cumpara produse de la mai multe marci si companii pe care nu le poti gasi sau nu sunt disponibile pentru a fi cumparate in tarile lor de origine.

Achizitionarea de produse si chiar servicii prin intermediul web-ului este o sarcina foarte usoara de realizat, chiar si pentru cei mai putin cunoscatori ai tehnologiei. Este evident rolul foarte important pe care il are in viata tuturor, in special pentru persoanele in varsta, precum si pentru persoanele cu un program de viata foarte incarcat. Este cu adevarat un serviciu foarte confortabil pentru clienti, prin posibilitatea de a salva produsul in cosul de cumparaturi personale si de a-l cumpara ulterior. Cumparaturile online functioneaza pur si simplu pentru oricine detine un card de credit valid, un card de debit sau un cont bancar pe internet.

Vanzarea directa online nu aduce avantaje doar cumparatorilor ci si detinatorilor acestor magazine online. Cu un magazin online, profiturile nu mai sunt limitate de numarul de clienti care pot vizita fizic locatia. Multi dintre cei care detin un magazin online nu detin neaparat si un spatiu fizic destinat cumparatorilor, insa acest lucru este posibil doar in anumite domenii, in functie de specificul businessului. Vanzarea si cumpararea online elimina, asa cum spuneam anterior, toate limitarile geografice si chiar limitarile de timp. Cumparatorii aleg sa navigheze online, la orice ora si sa cumpere chiar si in momentele in care locatiile de vanzare offline nu sunt deschise in mod traditional. Astazi, cu ajutorul noii tehnologii si a suportului internetului, oameni din intreaga lume cumpara online aproape orice, indiferent ca sunt in cautarea de produse alimentare, produse de igiena, articole de imbracaminte, mobilier, articole de uz casnic masini, terenuri, case sau chiar camioane de vanzare. O simpla cautare pe Google te duce rapid la furnizorul dorit.

Oare nu sunt acestea suficiente motive pentru care alegerea cumparaturilor online sa fie inaintea celor conventionale?! Comoditatea poate fi considerata ca principalul avantaj, urmat de posibilitatea compararii preturilor, lipsa aglomeratiei, nelimitarea de timp si spatiu si nu in ultimul rand rapiditate in procesul de cumparare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *