Opozantul rus Aleksei Navalnîi descrie penitenciarul în care a fost încarcerat drept un „lagăr de concentrare” – International

​Disciplină și supraveghere permanentă: opozantul rus Aleksei Navalnîi a denunțat luni că este încarcerat într-un „lagăr de concentrare”, descriind condițiile sale de detenție în colonia penitenciară unde trebuie să ispășească o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare, relatează AFP.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Instagram, cunoscutul opozant al Kremlinului a confirmat totodată că se află în prezent într-o închisoare cu reputație sinistră, după mai multe zile de incertitudine privind locul în care se află.

„Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rus a reuşit să mă surprindă. Nu am crezut că se poate construi un lagăr de concentrare la 100 km de Moscova”, a scris el.

Navalnîi a precizat că se află în colonia penitenciară nr.2 de la periferia oraşului Pokrov, în regiunea Vladimir.

Mesajul său este însoţit de o fotografie a sa mai veche, nedatată, în care apare ras în cap.

„Trei lucruri continuă să mă surprindă: cerul înstelat de deasupra noastră, imperativul categoric din forul interior al fiecăruia şi senzaţia incredibilă de a-ţi trece mâna peste capul tocmai ras”, spune opozantul în vârstă de 44 de ani.

El mai spune că tot ceea ce face şi gesturile sale sunt înregistrate de camere de supraveghere: „Toată lumea este supravegheată şi cea mai mică încălcare duce la un raport”.

De mai multe zile, avocaţii lui Aleksei Navalnîi încercau să afle locul unde a fost dus după transferul său, la sfârşitul lunii februarie, după condamnarea în apel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *