Oppo a prezentat Air Glass, un nou tip de ochelari inteligenți care aduce informații, discursuri sau traduceri-live în dreptul ochilor FOTO/VIDEO – Gadget

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Producătorul chinez de dispozitive mobile Oppo a prezentat un nou tip de ochelari smart care fac pereche cu smartphone-ul sau ceasul utilizatorului și îi aduce în fața ochilor mai multe tipuri de informații contextuale sau care amplifică realitatea din jur. Dispozitivul Air Glass, de fapt un fel de monoclu inteligent care cântărește doar 30 de grame și se atașează magnetic de niște rame de ochelari, ar urma să ajungă pe piață de anul următor.

Oppo Air Glass e un dispozitiv ce cântărește circa 30 de grame, se bazează pe un microproiector de dimensiunile unei boabe de cafea și pe tehnologia micro LED, astfel încât dispozitivul proiectează imagini chiar în dreptul ochiului utilizatorului pe o lentilă de safir.

Gadget-ul are la bază procesorul Snapdragon Wear 4100, se atașează magnetic de rame de ochelari concepute pentru el și ar urma să ofere utilizatorilor informații utile, contextuale sau care să augmenteze realitatea din jur.

Spre exemplu, pe „ecranul” din fața ochiului, utilizatorul poate vedea diverse informații, precum cele legate de vreme, de navigație, texte/discursuri, temperatura corpului sau traduceri live din timpul unor discuții.

Dispozitivul poate fi controlat atât prin atingeri sau vocal, cât și prin diverse mișcări ale mâinii sau ale capului. Oppo spune că autonomia dispozitivului este de 3 ore de utilizare per încărcare.

Dispozitivul Air Glass se atașează magnetic de o pereche de rame realizate de Oppo care pot acomoda și lentile cu prescripție pentru cei care au nevoie de ele. Există două modele de rame, unele complete și altele cu jumătăți de cadru pentru lentilele de prescripție.

Oppo anunță că Air Glass va fi lansat în Q1 în China, va veni în două culori (alb sau negru) împreună cu două rame de ochelari.

Dispozitivul va putea fi controlat cu aplicația Smart Glass App pe OPPO Watch 2 sau orice telefon OPPO cu sistemul de operare ColorOS 11 sau mai nou.


Ramele Oppo compatibile cu Air Glass

spot_imgspot_img