Orban, despre profesorul care nu e de acord cu purtatul măștilor: Trebuie să părăsească învățământul – Esential

Profesorul de sport din Oradea care a pledat, în sala de clasă, alături de elevi, pentru proteste față de purtarea măștilor, trebuie dat afară din învățământ, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban.

”Aici trebuie sanctionat fără discutie. Aceasta este o obligatie legala, portul maștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri. Iar dacă un cadru didactic incită copii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a spus Orban.

Potrivit Digi24, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus o plângere penală pe numele profesorului de sport din Oradea, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„La nivelul unității de învățământ a fost demarată o procedură de cercetare disciplinară pentru acel profesor. Ministerul condamnă o astfel de atitudine a cadrelor didactice și va lua toate măsurile care se impun”, a spus Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației, pentru Digi24.

De asemenea, Poliția Bihor s-a autosesizat și i-a aplicat profesorului respectiv o amendă de 2.500 de lei pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecției sanitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *