Orban: Este necesară reglementarea situaţiei cu recoltarea urșilor / Limitarea populaţiei de urşi reprezintă una dintre soluţii – Politic

Ludovic Orban a afirmat că, deși nu este vânător, consideră că este necesară reglementarea situaţiei cu recoltarea urşilor deoarece populaţia acestora a crescut foarte mult şi ei se apropie foarte mult de localităţi, încercând să se hrănească, relatează News.ro.

Orban a fost întrebat duminică seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Harghita, cum apreciază situaţia urşilor din acest judeţ vis a vis de câte pagube şi victime fac.

„Am susţinut adoptarea ordonanţei de urgenţă care a stabilit un mod de intervenţie în cazul prezenţei urşilor în localităţi. Trebuie implementată acum această ordonanţă. Nu sunt un vânător, dar trebuie să spun că este necesară reglementarea situaţiei cu recoltarea, populaţia de urşi a crescut foarte mult, deja urşii care au arealuri foarte mari sunt alungaţi cei mai slabi şi caută să se hrănească apropiindu-se foarte mult de localităţi şi generând riscul să fie pusă în pericol integritatea fizică şi chiar viaţa locuitorilor din cauza creşterii populaţiei. E necesară o reglementare foarte clară şi în materie de recoltare astfel încât să existe o limitare a populaţiei pentru că limitarea populaţiei de urşi până la urmă reprezintă una dintre soluţiile pentru a împiedica nevoia urşilor de a-şi căuta hrană în localităţi”, a declarat Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *