Organizatorii Wimbledon, veste importantă pentru Simona Halep

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Simona Halep nu a mai jucat tenis din luna mai, când a fost nevoită să se retragă încă din primul tur la Trofeul Clarins, însă românca are șanse mari să fie prezentă la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în anul 2019.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FOTO Simona Halep, întâlnire specială cu antrenorul alături de care a obținut cele mai importante rezultate ale carierei

Organizatorii Wimbledon, în privința acordării de wildcard-uri: „Se va ţine cont de performanţe”

Simona Halep a jucat ultima oară la Wimbledon în anul 2022, când a ajuns până în semifinale, iar de atunci și până acum, cariera acesteia a fost afectată de scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022.

Revenită în circuitul WTA după o pauză de un an și jumătate, Simona a jucat la turneul de la Miami, unde a primit un wildcard, dar aceasta a fost eliminată încă din primul tur de Paula Badosa.

A urmat Trofeul Clarins, însă aici fostă lideră WTA s-a luptat cu problemele medicale, fiind nevoită să abandoneze în meciul cu McCartney Kessler.

De atunci, Simona a continuat să se recupereze din punct de vedere medical, iar acum speranțele de a primi un wildcard pentru Wimbledon cresc odată cu anunțul făcut joi de organizatori.

Sall Bolton, preşedintele executiv de la Wimbledon, a transmis că wildcard-urile pentru turneul de la All England Club vor fi anunțate pe 19 iunie.

„Comitetul nostru de wildcard se întrunește și ia aceste decizii, dar încă nu s-au întâlnit. Ei vor face un anunț despre deciziile wildcard-uri pe 19 iunie, așa că nu aș vrea să îmi dau cu părerea despre decizia comitetului.” – a declarat acesta, potrivit tennisuptodate.com.

De asemenea, Deborah Jevans, cea care conduce turneul de la All England Club din iulie 2023, a declarat că şi sportivii care revin după suspendări de dopaj vor fi luaţi în calcul, pe baza performanţelor acestora.

„Odată ce un jucător a ispășit orice interdicție cauzată de dopping, este liber să concureze în circuit și, ca atare, comitetul wildcard va ține cont de performanțele acestuia. După cum a spus Sally, comitetul wildcard se va întâlni și va lua această decizie.” – a transmis aceasta.

>> Simona Halep, fără antrenor și cu probleme „grave” la genunchi – Răspunsul la întrebarea: „Când va mai avea România o campioană de Grand Slam?”

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS. O legendă a tenisului le dă speranțe românilor în privința viitorului Simonei Halep și oferă două exemple, dar și un avertisment: „Nu va fi ușor”

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).
spot_imgspot_img