Oscar Pistorius rămâne în arest, după ce eliberarea condiționată i-a fost respinsă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul campion paralimpic Oscar Pistorius rămâne în închisoare, după ce în urmă cu zece ani a împușcat-o pe iubita sa, Reeva Steenkamp, cerere de eliberare condiționată fiind respinsă.

Oscar PistoriusFoto: Anja Niedringhaus / AP / Profimedia

Atletul Oscar Pistorius a ratat eliberarea din închisoare

Avocata familiei victimei a anunțat că nu știe din ce motive a fost respinsă cererea, dar că va fi reexaminată peste un an, în timp ce părinții modelului Reeva Steenkamp se opun solicitării.

Oscar Pistorius, un atlet cu ambele picioare amputate, triplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, şi-a câştigat celebritatea după ce a fost fost autorizat să concureze, cu ajutorul unor proteze de carbon, în probele de 400 m şi 4×400 m rezervate sportivilor valizi la Jocurile Olimpice din 2012, desfăşurate la Londra, unde a fost purtătorul de drapel al Africii de Sud la ceremonia de închidere.

În culmea gloriei, el a împuşcat-o pe iubita sa Reeva Steenkamp în noaptea de Sfântul Valentin (13/14 februarie) a anului 2013, fiind condamnat în apel la 13 ani şi 5 luni de închisoare, în noiembrie 2017.

El este eligibil pentru eliberarea condiţionată începând din iulie 2021, iar comisia a analizat comportamentul său în închisoare, starea psihică şi mentală, precum şi riscurile de recidivă, conform Agerpres.

Lunga procedură, demarată în urmă cu un an, a inclus între altele o întâlnire, anul trecut, cu părinţii victimei, care s-au declarat şocaţi la momentul respectiv de ideea eliberării ucigaşului fiicei lor.

spot_imgspot_img