paguba produsă economiei se ridică la 300 milioane de euro – Capital

Şocul produs de pandemie a fost unul serios la nivelul celei mai mari economii din Europa! Şi mai problematic însă, va dura mai mulţi ani până ca totul să fie repus pe linia de plutire.

Pandemia a făcut o gaură uriaşă în economia Germania, de aproape 10% din PIB

Date provind dintr-un studiu publicat luni, 24 mai, de către Centrul de studii economice IW Cologne. Astfel, Germania a suferit o lovitură de 300 de miliarde de euro ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar prejudiciile aduse economiei vor avea nevoie de mai mulţi ani pentru a fi remediate.

Pandemia va şterge circa 100 de miliarde de euro din Produsul Intern Brut al Germaniei chiar în prima jumătate a acestui an, acestor pierderi adăugându-se şi prejudiciile provocate pe parcursul anului trecut.

Chiar dacă accelerarea campaniei de vaccinare este un semn promiţător, impactul mai multor carantine va fi unul important, notează Bloomberg.

Michael Huether, directorul Centrului de studii economice IW Cologne: „Va fi nevoie de mai mulţi ani pentru ca pierderile şi dezechilibrele structurale să fie eliminate.”

Suma de 300 miliarde de euro, despre care se vorbeşte în raportul citat, este echivalentă cu circa 9% din PIB-ul anual al Germaniei. Economia germană trece acum printr-o perioadă dificilă, exact când era cancelarului Angela Merkel se apropie de sfârşit.

Scad infectările în Germania, iar autorităţile ridică din restricţii; 40% dintre germani, vaccinaţi cu cel puţin o doză

Autorităţile de la Berlin au început să ridice restricţiile pe măsură ce numărul cazurilor de infecţie scade.

Luni, 24 mai, Germania a raportat 62,5 cazuri de infecţie la 100.000 de locuitori, cea mai căzută rată de infectare înregistrată de la finele lunii februarie. În plus, după un început lent, campania de vaccinare a început să accelereze, iar aproximativ 40% din populaţia a primit cel puţin o doză de vaccin, susţine Ministerul german al Sănătăţii.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *