Papa Francisc, mesaj pentru ucraineni: ”Cu toţii ne rugăm pentru voi. Ne rugăm pentru că este atât de multă suferinţă”

Papa Francisc a condamnat cruzimea războiului din Ucraina la slujba de Înviere de sâmbătă seara de la Bazilica Sfântul Petru din Vatican, la care suveranul pontif a participat, dar pe care nu a prezidat-o, probabil din cauza unor dureri la picior care l-au forţat să-şi reducă unele activităţi, relatează Reuters și Agerpres.

Papa Francisc sărută drapelul Ucrainei (Sursa: Carofei-Fotogramma / Zuma Press )Foto: Profimedia

Cardinalul italian Giovanni Battista Re l-a înlocuit pe papă la conducerea slujbei, care presupune o procesiune în întuneric aproape total în interiorul celei mai mari biserici a creştinătăţii.

Papa Francisc a stat aşezat în faţa bazilicii, într-un scaun alb de mari dimensiuni.

La slujbă au participat şi primarul oraşului ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov, care a fost reţinut de forţele ruse luna trecută, însă ulterior a fost eliberat într-un schimb de prizonieri, şi trei parlamentari ucraineni.

Papa Francisc a vorbit cu această ocazie despre “întunericul şi cruzimea războiului”.

“Cu toţii ne rugăm pentru voi şi alături de voi. Ne rugăm pentru că este atât de multă suferinţă. Putem doar să vă oferim prezenţa noastră, rugăciunile noastre şi să vă spunem să aveţi curaj şi că suntem alături de voi”, a afirmat papa Francisc, încheindu-şi mesajul spunând în limba ucraineană “Hristos a înviat!”.

Vaticanul a anunţat că papa Francisc s-a întâlnit în privat cu delegaţia ucraineană înainte de slujba de Înviere.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, suferă de sciatică, care îi provoacă dureri la un picior şi de aceea şchioapătă vizibil. Recent, papa Francisc a acuzat şi dureri la genunchiul drept.

——

  • Urmăriți LIVETEXT pe HotNews.ro evoluția evenimentelor în ziua 53 a războiului din Ucraina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *