Păpuși Barbie fără păr sau cu vitiligo, produse de compania Mattel – International

Grupul american Mattel a lansat o nouă colecție de păpuși Barbie despre care creatorii lor spun că țintesc să arate o „viziune multidimensională asupra frumuseții” și „o reprezentare a diversității globale și a incluziunii”. Printre noile jucării, Mattel va crea păpuși care suferă de vitiligo, care nu au păr sau care au un membru protetic, scrie The Independent.

Potrivit reprezentanților Mattel, scopul acestei noi colecții este de „a redefini ce înseamnă să fii sau să arăți ca o păpușă Barbie”.

Pentru a lansa păpușa care suferă de vitiligo, Mattel a lucrat în colaborare cu un medic dermatolog pentru a se asigura că reprezintă într-un mod corect afecțiunea. De altfel, în 2019, pe contul de Instagram al lui Barbie a fost postată o fotografie în care apărea o păpușă care suferea de vitiligo. Acea postare a devenit cea mai populară poză de pe contul lui Barbie, strângând mai mult de 60.000 de aprecieri.

În total, păpușile Barbie sunt disponible în cinci tipuri de corpuri, 22 de tonuri de piele, 76 de coafuri, cu 94 de culori de păr și 13 culori de ochi. Păpușile Ken sunt disponibile în patru tipuri de corpuri, cu 13 tonuri de piele, 9 culori de ochi și 22 de culori ale părului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *