Părerea specialiștilor – Ce spun Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu despre penaltiul acordat elvețienilor – Fotbal

CFR Cluj a pierdut în Elveția (1-2 vs Young Boys Berna) și a ratat calificarea în 16-imile Europa League. Ultimele minute ale partidei au fost marcate de erorile brigăzii franceze de arbitri, iar foștii mari arbitri Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu au analizat fazele care au stabilit rezultatul final.

Ion Crăciunescu:

  • “Nu este penalti. Joacă mingea, după aceea se produce un contact între cei doi. Și la alunecare joci mingea și apoi se produce un contact. Nu poți să dai un penalti într-o astfel de situație niciodată. Eu nu comentez spusele altora, eu spun o părere cu niște argumente. El joacă întâi mingea și apoi se produce un contact involuntar”, a spus Crăciunescu, la Digi Sport.

CFR Cluj a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, de Young Boys Berna, în etapa a șasea, ultima, a Grupei A din Europa League. Acest rezultat, influenţat de mai multe erori ale arbitrului francez Benoît Bastien, a dus la eliminarea clujenilor din competiție. CFR a terminat cu doi jucători eliminaţi, portarul Cristian Bălgrădean şi mijlocaşul Damjan Djokovic, acesta din urmă insultându-l pe arbitru.

Au marcat: Nsame ’90+3 (p), Gaudino ’90+6 / Debeljuh ’84.

În minutul 90, Bălgrădean a boxat un balon în careul mic, din faţa unui adversar care a căzut ca secerat. Arbitrul francez a considerat că portarul român, care l-a atins uşor după ce a boxat mingea, l-a lovit în faţă pe jucătorul gazdelor şi a dictat penalti, eliminându-l apoi pe Bălgrădean, care a protestat vehement, potrivit News.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *