Părintele Filaret de la Mănăstirea Neamț a fost condus pe ultimul drum

Vineri, 16 august, a fost condus pe ultimul drum ieromonahul
Filaret Teodorescu de la Mănăstirea Neamţ.

Pentru sufletul părintelui Filaret a înălţat rugăciuni
întreaga obşte a mănăstirii. De altfel, pe lângă rude şi ucenici, numeroşi  credincioşi, printre care şi oficialităţi locale
şi judeţene, au venit să îşi ia rămas bun de la îndrăgitul părinte, cel care a fost
duhovnic multora dintre ei.

Slujba înmormântării a fost oficiată în incinta mănăstirii de
soborul părinților monahi, sub protia PS Emilian Crișanul, Episcop-vicar al
Arhiepiscopiei Aradului.

Despre părintele Filaret, PS Emilia Crişanul a spus celor prezenţi că a fost „un bun slujitor al Bisericii, chiar în condițiile în care, în ultimii 20 de ani a fost infirm. (…)

S-a dovedit un luptător puternic, încurajat de harul lui Dumnezeu, de dragostea obștii monahale și de dragostea dumneavoastră, care adesea l-ați vizitat în chilia lui. Și-a dus crucea așa cum a putut mai bine!”,  le-a spus PS
Emilian Crișanul celor prezenți la slujba de înmormântare.

Să păstrăm vie amintirea lui, iar dacă el s-a rugat pentru noi atât de
mult, să facem și noi la rândul nostru o rugăciune pentru părintele Filaret (…)”
 a
îndemnat pr. arhim. Benedict Sauciuc- starețul Mănăstirii Neamț.

ierom. Filaret Teodorescu

Părintele Filaret (Cătălin) Teodorescu s-a năcut pe 17 decembrie 2019, în municipiul Fălticeni, județul Suceava, din părinții binecredincioși Toader și Mariana. În data de 4 mai 1990 a intrat în monahism, și a fost tuns călugăr la Schitul Icoana Nouă, în data de 5 decembrie 1991, de către părintele Agatanghel Bărbulescu, avându-l ca naș de călugărie pe ieromonahul Chiril Dumitriu. În anul 1994, părintele Filaret Teodorescu a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și a urmat studiile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț. În perioada 18 septembrie 1994 – 1 martie 1997, a fost egumentul Schitului Icoana Veche, după care a fost chemat în ascultare la Mănăstirea Neamț, de către vrednicul de pomenire arhim. Irineu Cheorbeja, unde a fost rânduit ca preot slujitor și ca ajutor de econom.

În data de 4 aprilie 1999, părintele a fost accidentat de un autoturism, fapt pentru care părintele Filaret a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

În dimineața zilei de 14 august 2019, ieromonahul Filaret Teodorescu a trecut la cele veșnice, informează doxologia.ro. A fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Neamţ.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *