Parlamentarii francezi au adoptat legea privind combaterea efectelor inflației

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Guvernul francez a făcut un pas înainte în ceea ce privește promisiunea din campania electorală privind stimularea puterii de cumpărare a gospodăriilor pe fondul inflației în creștere, Adunarea Națională adoptând un proiect de lege care prevede creșterea pensiilor și înghețarea temporară a chiriilor.

Emmanuel MacronFoto: presidence-francaise.consilium.europa.eu

Într-un prim test al capacității președintelui Emmanuel Macron de a ajunge la compromisuri, după ce a pierdut majoritatea absolută la ultimele alegeri, proiectul de lege inițiat de executiv va ajune la Senat, camera superioară dominată de conservatorii republicani.

Proiectul de lege include, de asemenea, o creștere a salariilor pentru funcționarii din sectorul public, tichete de masă și un mecanism în baza căruia companiile vor putea acorda bonusuri mai mari, fără ca acestea să fie impozitate suplimentar.

Costul bugetar estimat este de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Măsurile vin pe fondul creșterii prețurilor la energie după invazia Ucrainei de către Rusia și au făcut parte din promisiunile cheie ale lui Macron, notează Reuters. Luna trecută, Franța a înregistrat o inflație de 6,5%, media din zona euro.

spot_imgspot_img