Partidul Ecologist solicită Guvernului continuarea programului “Lapte, Corn, Măr” prin convertirea fondurilor in tichete de masă pentru achiziţia de alimente

 

Partidul Ecologist Român propune convertirea în tichete de masă pentru achiziţia de alimente, a fondurilor destinate programelor şcolare sociale (10 lei/ zi pentru fiecare copil), după ce Preşedintele României, Klaus Iohannis a anunţat că şcolile, grădiniţele şi universitaţile nu se mai deschid în acest an şcolar.

Programul „Lapte Corn Măr” se adresează, teoretic, unui număr de 1.920.062 copii pentru anul școlar 2019-2020. Acest program este destinat destinat elevilor din învăţământul primar și gimnazial de stat şi privat acreditat, precum și preşcolarilor din grădiniţele cu program normal.
Având în vedere anunţul preşedintelui României, Klaus Iohannis că şcolile, grădiniţele şi universităţile nu se mai deschid în acest an şcolar, Partidul Ecologist Român solicită Guvernului, prin ministerele implicate, răspunsuri la următoarele întrebări:

1. In câte judeţe din ţară, aceste programe sociale au fost continuate şi în câte judeţe au fost suspendate?
2.Care este valoarea fondurilor nealocate, destinate acestui program social din ultimele 2 luni, acolo unde implementarea acestuia a fost suspendată?

Tinând cont că orele de predare se desfasoară online, deci copiii participă la clasă în formă virtuală, Partidul Ecologist Român propune convertirea în tichete de masă pentru achizitia de alimente a fondurilor destinate programelor scolare sociale (10 lei/ zi pentru fiecare copil).

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia doamnei Simona Allice Man, Prim-Vicepreședinte al PER

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *