Partidul România Noastră ia atitudinea adecvată în cadrul atacurilor împotriva IPS Teodosie și a intoxicării mediatice


Organizația Județeană Constanța a Partidului România Noastră dezminte încălcarea restricțiilor impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa prin OSDSU nr. 4660427 din 17.12.2020 de către IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Partidul România Noastră – Organizația Județeană Constanța, împreună cu un număr de creștini ortodocși, prelați ai Bisericii dezminte încălcarea restricțiilor impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa prin OSDSU nr. 4660427 din 17.12.2020, precum şi recomandările Patriarhiei Române, de către Înaltpreasfinția Sa Părintele Arhiepiscop Teodosie care a oficiat in seara zilei de 31 decembrie 2020, începând cu ora 23:00, slujba Te Deumului, slujbă de recunoștință, de mulțumire, de laudă și de slăvire față de Dumnezeu, pentru binefacerile primite de la El, la Catedrala Sf. Petru și Pavel și în seara zilei de 02 ianuarie 2021, începând cu ora 22:00, Acatistul Sfântului Serafim De Sarov și Acatistul Învierii.
Catedrala Arhiepiscopală cunoscută drept Catedrala Sfântul Petru și Pavel din Constanța .Acest sfințit așezământ este biserică arhiepiscopală cu caracter mănăstiresc ceea ce înseamnă că organizarea acesteia este a unui asezământ monahal unde programul liturgic are alt caracter față de programul unei biserici de rand parohial, fiind organizat de la ora 8:00 și terminând cu intervalul orar 22:00 – 00:30 când se organizează slujba de venerarea lui Dumnezeu ”Te Deum Laudamus” inspirat din Psalmul 118:62 ”La miezul nopţii m-am sculat ca să Te laud pe Tine, pentru judecăţile dreptăţii Tale.”
Acest imn, Te Deum, mai exact „Te Deum Laudamus” este în traducere „Pe tine, Dumnezeule, te lăudăm”. Conform sfintei tradiții ortodoxe  imnul cse cântă în mod special în ziua de 31 Decembrie, mai exact în seara de Revelion pentru a mulţumi Domnului pentru anul care tocmai se încheie, în primele vespere ale solemnităţii Sfânta Fecioară Maria, Născătoare de Dumnezeu.

Din acest punct de vedere Organizația Județeană Constanța – Partidul România Noastră apreciează că Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie nu a încălcat nici o restricție, organizând slujba Te Deum Laudamus la ora 23:00, ci a organizat în așezământul monahal Catedrala Arhiepiscopală acest imn de slăvire, de mulțumire lui Dumnezeu după spusele lui Hristos.

Această formă de organizare permite oficierea sfintelor slujbe după rânduiala monahală, cum de altfel si organizarea Acatistului Sfântului Serafim De Sarov și Acatistului Învierii din 02 ianuarie 2021, ora 22:00 a fost legală după spusele lui Hristos, recomandările Patriarhiei Române cu privire la programul liturgic având caracter facultativ și nu caracter obligatoriu, imperativ.

Prin urmare Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie și-a execritat misiunea încredințată de BISERICA Ortodoxă.
Organizația Județeană Constanța – PRN dezminte că Inaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a încălcat măsura de purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul, slujind fără mască.
Patriarhia Română precizează extrem de clar la punctul 3 din recomandări că ”În interiorul bisericii, folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană.”
Cât privește împărtășirea credincioșilor cu aceeași linguriță, Organizația Județeană Constanța – PRN precizează că nu exista nici un act normativ care să interzică împărtășania cu unica linguriță, împărtăşania având caracter sacru, ca şi obiectele cultice prin care această taină se săvârşeşte, fiind lucrarea lui Hristos, prin arhiereul care îşi exercita misiunea încredinţată de Biserică, credincioșii neputând fi îndepărtați de la Sfântul Potis și lingurița sacră de argint.

Mai mult, în concepţia bisericii, împărtăşania nu este mâncare şi băutură firească administrate drept aliment, ci este hrana cea mai sfântă pentru viaţa veşnica, este Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos pe Care le primim la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie „spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci”.
Organizația Județeană Constanța – PRN susține ca Arhiepiscopul Tomisului Inaltpreasfinția Sa Parintele Teodosie și-a execritat misiunea încredințată de BISERICA ortodoxă, fiind lucrarea lui Hristos, prin organizarea slujbelor din seara de 31 decembrie Te Deum Laudamus, din seara de 02 ianuarie Acatistul Sfântului Serafim De Sarov și Acatistul Învierii cu respectarea masurilor și restricțiilor din perioada de alertă.

Sperăm ca autoritățile locale să înțeleagă că Arhiepiscopul Tomisului Inaltpreasfinția Sa Parintele Teodosie nu încalcă nici o măsură luată în perioada de alertă, că acesta își exercită misiunea încredințată de BISERICA ortodoxă, respectând orânduielile Catedralei Arhiepiscopale cu caracter mănăstiresc, că ”în intervalul 23:00 – 5:00 se interzice circulaţia persdoanelor în afara locuinței/gospodăriei,” (punctul 13 din HCJSUC nr. 120/2020 din 30.12.2020) nu se referă la restricționarea libertății religioase, credincioșii asumându-și părăsirea locuinței/gospodăriei prin completarea unei declarații pe propria răspundere.

Sursa foto : https://google.com

 

Redacția ziarului Naționalul.ro mulțumește și susține cu fermitate opinia doamnei drd. Ma Gabriela-Ștefania NUȚ – președinte interimar al OJ Constanța a PRN formulată oficial în cadrul acestui comunicat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *