Partizani ucraineni s-ar fi infiltrat în divizia de elită Dzerjinski din regiunea Moscovei și ar fi sustras date despre soldații ruși

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Mișcarea partizană Atesh a spus că agentul lor a intrat în divizia de elită Dzerjinski a Gărzii Naționale din Balașiha (regiunea Moscova a Federației Ruse) și a primit acces la date personale ale soldaților care participau la războiul împotriva Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

sediul diviziei de elita Dzerjinski din regiunea MoscovaFoto: captura Twitter Atesh

„Agentul nostru din rândul ofițerilor a intrat în divizia specificată. Am primit deja o listă cu personalul care participă la Operația Militară Specială (cum numesc rușii războiul împotriva Ucrainei – n.r.). Numele, persoanele de contact și datele personale ale acestora sunt transferate autorităților competente. Agentul le transmite colegilor săi salutări călduroase”.

Atesh a publicat și coordonatele locației diviziei.

„Structura diviziei în sine se extinde și consolidează rețeaua noastră de agenți pentru activități mai bune”, mai arată postarea partizanilor.

Unitatea de politie de elită „Divizia Dzerjinski”, numită dupa fondatorul poliției politice bolșevice, a fost redenumită astfel prin decret de Vladimir Putin în 2014.

Felix Dzerjinski a fondat CEKA, un aparat de securitate cunoscut pentru orechestrarea de executii in masa in timpul Razboiului Civil din Rusia.

Înființată în 1924, unitatea și-a păstrat numele din 1926 până in 1994, cand acesta a fost schimbat cu Divizia Independentă cu Scop Operațional.

Divizia Dzerjinski a asigurat serviciile de securitate la Conferința de la Potsdam din 1945 și la Jocurile Olimpice de Vară de la Moscova din 1980.

Aceasta a fost, de asemenea, trimisă în regiunile Nagorno-Karabah, Osetia de Nord si Cecenia, după prăbusirea Uniunii Sovietice.

CITEȘTE ȘI:

Un grup de insurgenți ucraineni revendică responsabilitatea pentru atacul asupra unui sediu rus din Herson

spot_imgspot_img