Pas înainte pentru adoptarea bugetului Capitalei după o întâlnire a lui Nicușor Dan cu liderii din București ai coaliției: O nouă versiune a bugetului va fi transmisă dimineață consilierilor – Esential

Viceprimarul USR-PLUS Horia Tomescu a anunțat că o nouă versiune a bugetului Capitalei va fi transmisă consilierilor generali dimineață, după o ”discuție productivă” liderii din București ai coaliției de guvernare cu primarul general Nicușor Dan. ”Este un pas înainte”, spune Tomescu, în contextul în care bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat pe 28 aprilie deoarece consilierii USR-PLUS nu au votat pentru.

  • Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta.
  • O nouă versiune a bugetului va fi transmisă Consilierilor Generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan. Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București.
  • Vom analiza noua propunere și vom continua discuțiile în cadrul unei noi întâlniri care va avea loc mâine seară, de la ora 19:30.
  • Rămânem deciși să dăm orașului un buget realist care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment și care să reflecte reformele în administrația bucureșteană.

Potrivit unor surse politice, citate de News.ro, la întâlnire cu primarul general Nicușor Dan urmau să participe Vlad Voiculescu, Cosmin Smighelschi, Horia Tomescu (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Diana Mardarovici (PNL), dar şi Sebastian Moise şi Andrei Ionescu (PMP).

”Am agreat pentru astăzi la ora 19.00 un nou dialog cu liderii Coaliţiei din Bucureşti, pentru finalizarea, cât mai urgent, a votului pe buget. Am încredere că interesele bucureştenilor şi raţiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget”, a scris, miercuri, pe Facebook, primarul general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *