Patriarhul Kirill îi trimite pe preoți pe front: „Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut sâmbătă preoţilor să se implice mai mult în invazia din Ucraina – să-i mobilizeze pe enoriaşi să strângă echipamente şi alimente pentru soldaţi, ba chiar să se ducă pe front pentru a le oferi „sprijin spiritual”, scrie EFE.

Patriarhul Kirill al RusieiFoto: Valery Melnikov / Sputnik / Profimedia Images

  • „Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie.
  • Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente”, a declarat Kirill, citat de agenţia oficială RIA Novosti, cu prilejul unei reuniuni cu reprezentanţii clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a mulţumit doar să ceară ajutor material pentru participanţii la invazia Rusiei în Ucraina, ci le-a cerut preoţilor să se ducă pe front pentru a le oferi „sprijin spiritual soldaţilor”.

  • „Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spaţiul mediatic nu se menţionează cu frecvenţă ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Doneţk, Lugansk, în prima linie a frontului”, a spus Kirill, cunoscut deja prin declarațiilor sale de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie.

Patriarhul Kirill a reiterat că cei care merg pe front au nevoie în primul rând de ajutor spiritual:

  • „Nu li se pot spune formalităţi. Trebuie să ştii ce să-i spui persoanei care să o întărească atunci când se dă ordinul de atac. Un ordin fără de care nu poate exista victorie, când trebuie să te ridici şi să mergi să-ţi înfrunţi moartea. Asta fac băieţii noştri: se ridică din tranşee şi se duc la întâlnirea cu moartea”. (Sursa: Agerpres)

CITEȘTE ȘI:Avertisment al Patriarhului Kirill: „Orice dorinţă de a distruge Rusia va însemna sfârşitul lumii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *